2022-02-23 15:29:36• hírek • Szatmár.ro

Bíznak a hétvégi kupagyőzelemben

Hétvégén Sepsiszentgyörgyön lép pályára a Román kupa négyesdöntőjében a Szatmárnémeti VSK női kosárlabdacsapata. Szombaton a Konstancai Phoenix lesz az ellenfél az elődöntőben, a továbbjutó pedig vasárnap a Sepsi – Alexandria mérkőzés győztesével játszik majd a kupáért.

A hétvégi megmérettetés kapcsán szerdán délben Muresán István, a klub elnöke, Maikel Lopez szakvezető, valamint Miljana Dzombeta és Fodor Márta, a csapat játékosai sajtótájékoztatót tartottak a Both Katalin sportteremben.

Elsőként Muresán István elmondta, nagyon büszke a csapatra, és örül, hogy sikerült idén is bejutni a legjobb négy közé a kupában: „Hosszú volt az út idáig, komoly ellenfelekkel, a legjobb négy közé jutáshoz is az aradiakat kellett legyőzni. Az elődöntőben a Konstancai Phoenix volt az ellenfél, ha rajtuk is túljutunk várhatóan a Sepsi ellen kell kiállnunk a fináléban. Én személy szerint bízom a csapatunkban, nagyon felkészült és eltökélt a gárda idén, úgy érzem, minden esélyünk megvan a végső győzelemre” – fogalmazott a klub elnöke.

A csapat edzője, Maikel Lopez szintén bizakodóan nyilatkozott, véleménye szerint négy nagyon hasonló kvalitású csapat jutott be az idei final fourba, viszont a VSK idén remek formában van, a csapaton belül nagyon jó a hangulat, éppen ezért nagy esélyt lát arra, hogy idén összejöjjön a végső győzelem.

„Egy fontos megmérettetés lesz ez számunkra, négy nagyon hasonló képességekkel rendelkező csapat között fog eldőlni a kupa sorsa, nem lesz egyszerű feladatunk, de bízunk benne, hogy sikerül. Győzni akarunk a csapatért, a városért, és mindazokért, akik értünk szurkolnak. Szeretném megköszönni a csapatnak, a játékosoknak, hogy ebben a nehéz idényben is helyt tudtak állni. Bízom benne, hogy a hétvégéi négyes döntőben jó lesz a hangulat, mindenki a maximumot fogja nyújtani és sikerül elérni a kitűzött célt! A hétvégén a bajnokságban már játszottunk a konstancaiak ellen, de egy elődöntő mindig másabb, mint egy bajnoki találkozó. Egy nehéz mérkőzésre számítunk, mert tudjuk, hogy nagy potenciál van az ellenfélben, viszont az előző mérkőzés hibáiból tanulva úgy gondolom, egy még jobb játékkal tudunk kiállni ellenük és meglesz a győzelem. Ha pedig már bejutottunk a döntőbe, úgy gondolom, ott bármi megtörténhet. Nekem az a véleményem, minden döntőt úgy kell lejátszani, mintha ez lenne az ember utolsó döntője. Át kell élni a pillanatot, a legtöbbet kell beleadni és minden porcikánkkal a mérkőzésre koncentrálni, ha ez sikerül, akkor akár győzünk, akár veszítünk, már megérte” – nyilatkozta Lopez.



Miljana Dzombeta, a csapat bosnyák légiósa is elmondta, nagyon bízik a csapatban és úgy gondolja, ebben a fontos pillanatban az játékosok egysége lesz az, ami hozzásegíti majd a VSK-t a végső győzelemhez. „Egy fontos hétvége áll előttünk, nehéz mérkőzésekkel, de végül is ősz óta erre készülünk. Remélem, a négyesdöntőben minden a tervek szerint alakul majd és képesek leszünk a győzelemre. Bízom a csapattársakban, úgy gondolom, együttes erővel venni tudjuk ezt az akadályt is” – fogalmazott.

Végül a csapathoz ősszel csatlakozó Fodor Márta zárta a felszólalók sorát, elmondta, nagyon jó volt ez a Szatmárnémetiben eltöltött idény, örül, hogy a VSK színeiben játszhatott az idei esztendőben, úgy érzi ő is, de a teljes csapat is nagyon motivált, vágynak a győzelemre.

Autóbusz is indul Szatmárnémetiből

A sajtótájékoztató végeztével Muresán István klubelnök elmondta, egy autóbuszt is indítanak Szatmárnémetiből a hétvégéi összecsapásra a szurkolók számára. Azok, akik szeretnének a csapattal tartani és Sepsiszentgyörgyön élőben szurkolni, élhetnek a lehetőséggel.

Az utazással kapcsolatosan az érdeklődők a 0745193556-os telefonszámon kaphatnak több információt, illetve a csapat Facebook-oldalán.

Jelentkezni csütörtök este 22 óráig lehet.  

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: